Fakturering har liten betydning.

For å slå ting fast, fakturering har liten betydning for politiets tilgang på trafikkdata.

I post og teletilsynets høringsuttalelse om datalagringsdirektivet oppgir de mottak av 616 fritakbegjæringer 101 av disse er basestasjonsøk. altså 16% av de data politiet ber om er ikke hentet i fra fakturadata. Ser man på høringsuttalelser fra Politimyndighetene så fremheves akkurat disse data som viktigere enn data fra faktura.

Ber man datatilsynet om innsyn i konsesjonstilldelingene så ser man at lagring for fakturering er en svært liten del av konsesjonen til teleoperatører.   Og uansett om man får en fast pris på mobiltelefoniabonnement så vil man høyst sannsynlig måtte kunne dokumentere ovenfor forbrukermyndigheter at man selger riktig abonnement til  kunden.

Så la oss slå fast det en gang for alle, teleoperatørene vil nok aldri ha en egeninteresse av å lagre trafikkdata mindre enn i dag, å ikke lagre vil gi for høy risiko for forretningsvirksomheten.

Når kripos egne tall sier de trenger teletrafikkdata, men data er slettet i 2,6% av tilfellene så er vel det bedre å diskutere hvordan man kan hjelpe politiet i ca 7-10 saker i året?

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar